ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Η απαράδεκτη απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης να θεωρήσει σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κόσσοβου, μιας περιοχής που ιστορικά και πολιτιστικά ανήκει στους Σέρβους αλλά είχε εποικιστεί από Αλβανούς, θα επηρεάσει αρνητικά το μέλλον της χώρας μας και της Βαλκανικής.

Η απόφαση αυτή παρά την πρακτικά μικρή νομική της αξία, έχει μεγάλη πολιτική σημασία. Η απόφαση μαρτυρά την επιθυμία της Αμερικανικής Νέας Τάξης πραγμάτων που επιβλήθηκε το 1989-΄90, μετά από την πτώση της ΕΣΣΔ, να προχωρήσει στους τελικούς σχεδιασμούς της σε βάρος της ανθρωπότητας.

Να προχωρήσει στην τελική ευθεία για την κατάργηση των «εθνικών κρατών», την κατάργηση των συνόρων, της εθνικής κυριαρχίας και κατ΄ επέκταση του δικαιώματος της λαϊκής κυριαρχίας, αξιοποιώντας για τον σκοπό αυτό την στρατιωτική ισχύ όπως έκανε στην Γιουγκοσλαβία, «μειονότητες» αλλά και πολιτικά – διπλωματικά μέσα.
Είναι γνωστό σε όλους ότι η διάσπαση του ενιαίου χώρου Κύπρος – Αιγαίο – Θράκη αποτελεί τον υπ΄ αριθμόν 1 στόχο των ΗΠΑ στην περιοχή μας.

Οι έρευνες κοιτασμάτων πετρελαίου από τα Τουρκικά πλοία Τσεσμέ και Πίρι Ρέϊς εντός της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας και εντός των ορίων της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης όλο το προηγούμενο διάστημα, έρευνες οι οποίες έγιναν με την χλιαρή έως ανύπαρκτη αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Η Κυβέρνηση και το διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς της τελευταίας 20/ετίας, δεν εκχωρούν μόνο την Οικονομία και τον εθνικό πλούτο στους ξένους προστάτες. Ακολουθούν μια πολιτική δήθεν εξευμενισμού του στρατιωτικού – επεκτατικού καθεστώτος της Άγκυρας μέσω της οποίας μας οδηγούν στην επιδιαιτησία της Χάγης ή σε απευθείας συνομιλίες με τους στρατοκράτες της Άγκυρας και τις ΗΠΑ για ανύπαρκτες Ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο.

Μας οδηγούν στην κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923, και των Συμφωνιών του 1931, του 1947 και 1948 για τα Δωδεκάνησα.
Συναινούν σε τετελεσμένα και διπλωματικές-πολιτικές πρακτικές που οδηγούν βήμα – βήμα στην διχοτόμηση του Αιγαίου, την «Ιμβροποίηση» της Κύπρου και την «Κυπροποίηση» της Θράκης.

Το ΔΗΚΚΙ θεωρεί ότι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και της απόκρουσης των σχεδίων του ιμπεριαλισμού και των στρατοκρατών της Άγκυρας πρέπει να τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα μαζί με την αντίσταση στην πολιτική της πείνας και της μεθοδευμένης «ελεγχόμενης πτώχευσης».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΔΗΚΚΙ

Advertisements