Έστω και δύσκολα ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο άδειο λόγω τιμωρίας «Καραϊσκάκη» στον πρώτο αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Κακός και ασύνδετος στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, ανέβασε «στροφές» στο 2ο μέρος και ανέτρεψε μέσα σε έξι λεπτά το προβάδισμα της Μακάμπι από το πρώτο ημίχρονο. Γκολ για όσκαρ ο Ζαϊρί στο 67΄, ενώ ο Ρόμενταλ έγραψε το τελικό 2-1 στο 73΄. Ο Μεντουνιάνιν στο 18΄ με πέναλτυ το γκολ της Μακάμπι που έμεινε με δέκα παίκτες στο 60΄ λόγω αποβολής του Μπάνινγκ.

Η Μακάμπι κατάφερε στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη στα καρέ του Νικοπολίδη να ανοίξει το σκορ: Ο Γκαλίτσιος στο 17΄ βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και από τα 11 βήματα ο Μεντουνιάνιν σημάδεψε σωστά στην αριστερή γωνία της εστίας του Ολυμπιακού (0-1).
Θα περίμενε κανείς ότι αυτό το γκολ των Ισραηλινών θα «αφύπνιζε» τους παίκτες του Λίνεν, ωστόσο αντέδρασαν σπασμωδικά, προσπαθώντας να διασπάσουν ανορθόδοξα την άμυνα της Μακάμπι με βιαστικές ενέργειες που γινόντουσαν εύκολη «λεία» για τους Ισραηλινούς. Οι Ντιόγκο και Ντάρμπισιρ έμοιαζαν ξεκομμένοι στην επίθεση του Ολυμπιακού και οι Μαρέσκα, Ρόμενταλ, Ντουντού και Μιραλάς αδυνατούσαν να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους στην καλά οργανωμένη αντίπαλη άμυνα.
Στο 30΄ ο Ολυμπιακός έχασε καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει από σουτ του Ντιόγκο, όμως την καλύτερη φάση οι «ερυθρόλευκοι» την δημιούργησαν στο 44΄: Έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μιραλάς όπου η μπάλα έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής εκεί όπου ο Μέλμπεργκ γύρισε με κεφαλιά στον ανενόχλητο Ντουντού το πλασέ του οποίου υποχρέωσε σε εντυπωσιακή απόκρουση τον Στράουμπερ.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό λίγο έλειψε να πάθει και δεύτερη ζημιά ο Ολυμπιακός, όταν από υποδειγματική αντεπίθεση της Μακάμπι η μπάλα ήρθε στον Ιντσχάγκι που με ωραίο σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός άσκησε ακόμη μεγαλύτερη πίεση προς τα καρέ της Μακάμπι και μέσα σε τρία λεπτά (56΄ – 59΄) έφτασε δύο φορές κοντά στην ισοφάριση με τον Ντάρμπισιρ και Ντουντού ο οποίος όποτε έβρισκε την ευκαιρία δοκίμαζε μακρινά σουτ.
Η είσοδος του Ζαϊρί έδωσε φρεσκάδα στα χαφ των γηπεδούχων που επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους.
Στο 60΄ άλλαξε η αριθμητική ισορροπία των δύο ομάδων λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπάνινγκ. Η Μακάμπι από το σημείο αυτό και μετά υποχρεώθηκε σε παθητικό ρόλο κάτι που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Ολυμπιακός.
Μέσα σε 6 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν το ματς: Πρώτα ο Ζαϊρί με εκπληκτικό γυριστό σουτ έξω από την περιοχή στο 67΄ ισοφάρισε σε 1-1, και στο 73΄ ο Ρόμενταλ έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, από ωραία προσπάθεια του Χολέμπας από δεξιά.
Οι παίκτες του Λίνεν συνέχιζαν να ανεβάζουν στροφές και να δημιουργούν κινδύνους στην ισραηλινή εστία, όμως οι Ισραηλινοί κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ στα επίπεδα του 2-1. Μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός μέχρι τη λήξη του αγώνα η πρώτη εμφάνιση του Αριέλ Ιμπαγάσα που πέρασε αλλαγή τη θέση του Ρόμενταλ στο 82΄.
Το τελικό 2-1 δίνει το προβάδισμα μεν στον Ολυμπιακό, ωστόσο θα πρέπει να προσέξει στη ρεβάνς του Τελ Αβίβ στις 5/8, καθώς οι Ισραηλινοί έδειξαν στο πρώτο ημίχρονο πολύ καλά στοιχεία.

Διαιτητής: Ντάγκλας ΜακΝτόναλντ (Σκωτία)

Κίτρινες: Χολέμπας, Ντιόγκο – Μπάνινγκ, Κολαούτι, Ζιβ

Κόκκινη: Μπάνινγκ (60΄, 2η κίτρινη)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ (58΄ Μήτρογλου), Ρόμενταλ (82΄ Ιμπαγάσα), Ντουντού, Γκαλίτσιος, Μιραλάς (52΄ Ζαϊρί), Μαρέσκα

ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. (Γιόσεφ Μιζράχι): Στράουμπερ, Σάμπαν, Μπάνινγκ, Νιβάλντο, Μεντουνιάνιν (82΄ Μπουζάλιο), Ιτζάκι (72΄ Αβιντόρ), Ζιβ, Γκάφνι, Σιντιμπέ, Κολαούτι (62΄ Γεϊνί), Στρουλ