Αφιερωμένο στη νόσο Αλτσχάιμερ είναι το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για θέματα Υγείας ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 2010 που θα διεξαχθεί στην Κω από την 1η ως τις 6 Σεπτεμβρίου. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ηΕταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, η οποία είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2002 από συγγενείς ανοϊκών ασθενών και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη νόσο Alzheimer. Έχει σκοπό να προωθήσει την ενημέρωση, την κατανόηση και την υποστήριξη όλων όσων έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη νόσο αυτή, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ένα μεγάλο αριθμό ενημερωτικών, εκπαιδευτικών και άλλων εκδηλώσεων για τους φροντιστές, τους ασθενείς, αλλά και το ευρύτερο κοινό. Σήμερα αριθμεί 1350 μέλη.

Οι δύο φετινές ταινίες με θέμα τη νόσο Alzheimer είναι:

Η ταινία/ντοκιμαντέρ ΜΑΜΑ της Ολλανδής Άντελχάιντ Ρούσεν, η μητέρα της οποίας πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ και η οικογένειά της την φροντίζει με μεγάλη αγάπη. Καταγράφει τις τρυφερές ώρες που αφιερώνουν οι κόρες στην μητέρα τους και την απόλαυση που νιώθει. Η σκηνοθέτης επιχειρεί να μπει στον κόσμο της μητέρας της. Μία τρυφερή προσπάθεια να κατανοήσει η ιδία και το κοινό αυτή την απατηλή αυτή ασθένεια.

Η ταινία/ντοκιμαντέρ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ παρουσιάζει τις ζωές πολλών γυναικών που υποφέρουν από αυτό το σύνδρομο. Ζούνε σε ένα σανατόριο στην Τεχεράνη και οι περισσότερες δεν έχουν πια οικογένεια να τις φροντίσει.