Τι έχει μέσα το καλάθι σου?

Με μια «πολύ καλή φίλη» μιλούσα κάποτε, στο μακρινό 2010, και -αναφορικά με τις ανθρώπινες γνώσεις- της είπα αυτό που ακράδαντα πιστεύω: ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε ένα καλάθι με άχρηστες γνώσεις. Έχω κι εγώ το δικό μου!

Αυτή η πρόταση περιέχει από μόνη της μία αντίφαση. Υπάρχει άχρηστη γνώση? Μάλλον όχι. Όσο μεγαλώνει αυτό το καλάθι και μπορούμε και ανασύρουμε ακόμα μέσα από εκεί πράγματα, τόσο σοφότεροι γινόμαστε. Κάθε εγχάραξη είναι μια πορεία προς τη μόρφωση. Μορφώνουμε τον εγκέφαλό μας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά να αναλύουμε τα πάντα από την αρχή.

Αυτό είναι και το νόημα αυτού εδώ του ιστολογίου. Μέρα με τη μέρα, με βάση την ειδησεογραφία της ημέρας, προσθέτουμε κάτι σε αυτό το καλάθι. Κάτι που δεν αλλάζει δραματικά τη ζωή μας, μάς κάνει όμως ισχυρότερους απέναντι στο ψέμα που κυριαρχεί στις μέρες μας.

Μάς βοηθά να κατανοήσουμε γιατί κάποιοι μάς θέλουν όλη μέρα πάνω από έναν υπολογιστή ή μπροστά από μια τηλεόραση. Μάς ωθεί προς τη ΔΡΑΣΗ και μάς οπλίζει με πίστη ότι μπορούμε να αλλάξουμε, αν εμείς πραγματικά το θέλουμε. Και τέλος μάς προσθέτει αυτό που κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός καλού ομιλητή και ενός απαιτητικού συνομιλητή.

Γι’ αυτό μην πολυαργείτε! Πάρτε το καλάθι σας στο χέρι και συλλέξτε ό,τι εσείς πιστεύετε ότι μπορεί να το γεμίσει με ΛΟΓΟ!

Εσένα…. τι έχει μέσα το καλάθι σου?

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: